5 manieren om een transformatie coach te zijn

Transformatie coach

Leiders zijn leerlingen. Ze zijn nooit klaar met het proces van leren. Dus, je eerste taak als transformationele coach is om een student te zijn van leiderschap. Maak je geen zorgen, dit betekent niet dat je 500 boeken over leiderschap moet lezen. Het betekent dat je nieuwsgierig moet zijn naar wat andere leiders bezielt. Vraag jezelf af: wie inspireert je? Op wie wil je lijken? Wie inspireert je team? Wees nieuwsgierig naar de "waarom's" achter het gedrag van mensen.

Wees bedachtzaam

Leiders zijn vaak drukke mensen. En, ze vergeten soms om mens te zijn. Mindfulness is het vermogen om volledig betrokken te zijn bij het nu, zonder je te verliezen in je gedachten. Het is het vermogen om aanwezig te zijn in de activiteiten om je heen. Het is het vermogen om bewust te zijn zonder afgeleid te worden. Mindful zijn is de meest krachtige vaardigheid die een leider kan hebben. Leiders die mindful zijn, zijn effectiever. Ze zijn meer gefocust. Ze zijn minder gestrest. En, ze zijn emotioneel meer in balans.

Wees een mentor.

Om een mentor te zijn, moet je een student zijn geweest van leiderschap. Je moet nieuwsgierig zijn naar wat andere mensen drijft. Vervolgens moet je bereid zijn om een stap terug te doen en na te denken over hoe je jouw ervaring kunt gebruiken om anderen te helpen. Je moet een leider zijn geweest – maar je moet ook bereid zijn om een mentor te zijn. Een mentor is iemand die een leider is geweest en die ervaring gebruikt om anderen te helpen leider te worden.

Conclusie.

We zien leiderschap vaak als een verzameling competenties en gedragingen die slechts door een select aantal individuen worden bezeten. En, we zien leiderschap vaak als een "of/of" type onderneming. Maar dit is ver bezijden de waarheid.

Je hoeft geen extrovert, een geboren leider of een geboren leider te zijn om een groot leider te zijn. Je hoeft alleen maar bereid te zijn om te leren en te groeien. En als je openstaat voor het idee om te worden getransformeerd in een leider, zul je versteld staan van de kracht die je aanwezigheid heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.