Vloerverwarmingssystemen

Vloerverwarming frezen

 

 

 

 

Als u warme vloeren wilt en toch voor de best mogelijke warmtestraling wilt gaan, dan kunt u kiezen voor het vloerverwarmingssysteem dat zonder extra isolatie op de vloer wordt geprikt. Vloerverwarming is de enige vorm van unilog-technologie die rechtstreeks op het beton als de vloer kan worden gelegd. Er is uiteraard geen procedure nodig om het oppervlak te laten draineren. Maar er is wel een laag isolatie en een laag vloerbedekking nodig. Het verwarmingsgedeelte wordt verzorgd door de vloerverwarmingsmatten. Dit is nog comfortabeler dan de elektrische verwarming die boven op de vloer van uw huis wordt doorgevoerd.

Met vloerverwarming wordt de warmte van de grond naar de ruimte eronder gestuurd. Aangezien de grond in uw huis een goede warmtegeleider is, wordt de warmte die door de grond wordt uitgestraald, geabsorbeerd door de vloer en van daaruit wordt de warmte uitgestraald naar de lucht in de buurt van de vloer. Door het luchtconcept van warmteoverdracht, kunt u een lagere temperatuur hebben die niet koeler is dan de buitenlucht. De warmte wordt overgebracht op de lucht die vanaf de grond wordt gekoeld. Wanneer u vloerverwarmingssystemen in uw huis laat installeren, betekent dit dat de vloer het vermogen verliest om warmte uit te stralen en dat de vloer smaller en smaller wordt door de overdracht van warmte, door het vuil dat zich op het oppervlak van de vloer of op de vloer heeft afgezet. En, dit vermindert de effectiviteit van de vloeren.

Met de vloerverwarmingssystemen hebt u een ruime keuze aan radiatoren om uit te kiezen. U hebt de keuze uit een groot aantal platte radiatoren. Dit komt omdat de onderkant van de vloer niet onderhevig is aan waterophoping (omdat de vloer meestal nat of vochtig is) en het morsen van vaste stoffen (zoals oliën en vetten). Ook heeft de stralingsluchtbeweging bij het opwarmen van de vloer enige elasticiteit, zodat de hoeveelheid warmte die wordt uitgestraald naar de lucht rond uw voeten van minuut tot uur zal variëren. Dit kan een grote impact hebben op uw tapijt en uw vloer. U kunt dus ook kiezen voor de systemen die regelbaar zijn gemaakt.

De elektrische vloerverwarmingssystemen zijn uiterst gemakkelijk te onderhouden. Het zijn geen radiatoren. Dit betekent dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en ook geschikt zijn voor mensen die astma hebben. De draadelementen zijn ofwel dunne of dikke draden die meestal worden gebruikt, maar het zal afhangen van degene die u kiest.

Vergeet niet dat vloerverwarmingssystemen alleen worden gebruikt als de vloer niet is geïsoleerd en dat de installatie ervan ongecompliceerd is.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.