Wat is burn-out

Burn out den bosch

Burnout is een uitputting van fysieke, emotionele en mentale middelen als gevolg van stress en overbelasting. Onderzoekers gebruikten de term burnout als “een fysieke en emotionele waarneming van individuen die moeite hebben om het hoofd boven water te houden.” Wanneer er te veel eisen aan je worden gesteld en je niet genoeg middelen hebt om aan die eisen te voldoen, lijdt je aan burnout.

Hoe ontstaat een burn-out?

Burn-out ontstaat als gevolg van langdurige stress. Het is een individueel proces. De ene persoon kan de stress verminderen door een bepaald project te doen en thuis te komen en de kamer in brand te steken. Een ander wordt ziek en moet naar het ziekenhuis, waardoor ze met een enorme hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden blijft zitten die ze niet kan afmaken. Andere mensen krijgen na verloop van tijd te maken met een burn-out en komen er nooit meer bovenop, omdat zij de extra fysieke en emotionele capaciteit die zij nu hebben, niet meer gebruiken om verplichtingen uit het verleden vol te houden.

Ben jij een slachtoffer?

Burnout ontstaat als er te veel stress is en te weinig energie. Sommige onderzoeken suggereren dat burnout het gevolg is van een lange geschiedenis van onopgeloste frustraties, misschien door een mishandelende of verwaarlozende achtergrond. Een manier om je ‘opgebeurd’ te voelen na een burnout is je te richten op het verleden. Je kunt de redenen voor je eigen burnout opschrijven en ontdekken aan welke problemen je moet werken.

Je kunt een burn-out krijgen door de druk van een baan, een relatie of door de starheid van eisen en verwachtingen. We hebben grenzen nodig om gezond te blijven. Een externe locus of control is een kenmerk van een externe locus of control. Je situatie is in de ‘handen van iemand anders’, niet van jou. Het is jou, maar het is ook buiten jouw controle. Je raakt steeds meer gestrest als je verwachtingen niet worden vervuld.

Voordelen van burn-out

Burn-out is een wake up call en een waarschuwing! Het is heel belangrijk om de controle te nemen over de dingen die je inspireren. Je zult beter in staat zijn om uitdagingen aan te gaan en om te gaan met tegenslagen, een plan te bedenken om iets te bereiken en jezelf mogelijkheden te geven om te slagen. Burnout is ook lonend. Het biedt een kans om je kernwaarden te onderzoeken en ze te verfijnen en te ontwikkelen. Je vindt de focus om je energie te richten op wat voor jou het belangrijkst is. Je ontwikkelt een meer geaard gevoel van jezelf en van veiligheid.

Burnout heeft zijn eigen adrenaline!

Zelfs met een evaluatie van uzelf en uw situatie, zal er stress zijn. U kunt een verhoogde druk voelen totdat u geen andere keuze meer hebt dan te hergroeperen en u te concentreren op de richting die u wilt inslaan. Fysieke en emotionele uitputting en burn-out kunnen onmiddellijk duidelijk zijn. De sleutel tot herstel ligt echter in energiebeheer.

Uitgangspunt: Stel vast dat uw Pool tijdens de dienst aanzienlijke stress heeft ondergaan.

Hoe ben je te werk gegaan om je gevoelens af te bakenen?

Het maken van een warme, zij het oncomfortabele, maar noodzakelijke ruimte voor regen ging me boven de pet. Ik probeerde een externe locus of control, zoals de manager of de baas, te gebruiken om mijn ongemak te verlichten.

Sommige mensen hebben alleen een beetje rationalisatie of nieuwe energie nodig. Als u bijvoorbeeld jarenlang van huis naar huis rent, van bedrijf naar wasgelegenheid naar auto, zijn uw concurrenten niet in oorlog met u. Dit kan een tijdelijke situatie zijn – het verzachten van de wonden – waar een beetje relativering helemaal nodig is. Tijd zal helen, en u zult snel beseffen dat u uw gevoel voor het centrum nog hebt.

Je kon verder gaan dan jezelf. Ik had ooit de basis niet bijgehouden. Ik was begonnen maar had het nooit bijgehouden. Ik leidde een zeer hectisch leven in de dagen, maanden en jaren die eraan voorafgingen. Zelfs toen ik dit schreef, zat ik vastgebonden over de scheerhaak in mijn auto. Ik kon het niet bijhouden. Maar je hebt een grens en je moet het bijhouden. De wereld draait goed. We functioneren allemaal op ons best. Helaas, met stress, is het beste proberen een mythe. Natuurlijk voelt het goed, maar het is altijd een slechte vervanging.

Hoofden Ik wil ten minste drie ongevallen en voorbereidend werk dat zich de afgelopen maanden had opgestapeld. Je zou eigenlijk een gemakkelijkere weg naar je successen hebben. U zult een groter gevoel van richting hebben en een verhoogd gevoel van veiligheid.

Waarom zou je terugkeren naar dit pad?

Het belangrijkste voordeel is dat als u deze stappen niet neemt, u snel de gevolgen zult ondervinden. Niet over een bepaald persoon, maar over jezelf, je atomen, permanent. U zult nooit meer hoeven terug te keren om degenen te helpen die zich u herinneren. U zult een geheel nieuwe toon van bewustzijn en wereld vinden. Misschien is dat een goede zaak, maar hoe groot is de kans dat u een nieuwe baan, een nieuw huis en een nieuwe auto zult hebben, wanneer de hele wereld zich blijft uitbreiden in het kielzog van de wereldwijde verandering?

Lees meer

Coach

Kinder coach

Leave a Reply

Your email address will not be published.